LEGENDA KRALJEVSKOG KLUBA

Ancelotti za Kroosa traži Zlatnu loptu, a španski mediji poručuju: Dajte mu Nobela!

Toni Kroos je genijalan i jedinstven nogometaš i legenda Reala s kojim je osvojio sve. Ali, na kraju je ugovora i u godinama koje, barem na papiru, nisu najbolje. Kroos je na prekretnici jer mu se ugovor s Realom završava za mjesec i po, a novi mu još nije ponuđen.

Partija koju je sinoć pružio protiv Alavesa u pobjedi Reala 5:0 spada u antologijske. Grafika pokazuje što je sve napravio za samo 72 minute, a nakon fenomenalne predstave naklonili su mu se njegov trener i najpraćeniji španski sportski medij.

Carlo Ancelotti ovako je odgovorio na pitanje treba li Kroos osvojiti Zlatnu loptu: "Da i ja bih to volio, ali to se neće dogoditi. Ali… Sve je moguće. Ako osvoji Ligu prvaka s Realom i onda Euro s Njemačkom, mogao bi se boriti za Zlatnu loptu."

Marca ima tekst pod naslovom "Izmislite Nobelovu nagradu za nogomet i dajte je Toniju Kroosu!", u kojem piše: "S obzirom na to da mu nikada neće dati Zlatnu loptu, treba se izmisliti Nobelova nagrada za nogomet i dodijeliti Toniju Kroosu. Nijemac je profesor tog sporta. On trči koliko treba zato što misli. "Mislim, dakle jesam", rekao je Descartes. Kroos može parafrazirati: "Mislim, dakle igram nogomet." On ima tu veliku moć da svakog igrača oko sebe učini boljim, a onog kontra sebe gorim. On je esencija nogometa, onaj koji razumije što je ova igra bez da to pokazuje golovima, driblinzima ili atraktivnim akcijama. Zato što je s drugog svijeta."