Gaming

Arkane Austin je prije zatvaranja radio na velikom ažuriranju za Redfall

Razvoj igre Redfall je službeno zaustavljen sa zatvaranjem njenog razvojnog studija Arkane Austin što znači da ona neće moći nikada ostvariti svoj puni potencijal.

Naime, studio je navodno prije samog zatvaranja radio na velikom ažuriranju koje je trebalo uvesti novi sadržaj, ali i dugoočekivanu promjenu – gašenje zahtijeva konstantne online konekcije.

Kako je Arkane Austin potvrdio da je razvoj igre zaustavljen, Redfall nažalost neće dočekati ovo ažuriranje što znači da je odluka dostupnosti njegovih servera u rukama Microsofta.

Iako je studio izjavio kako će ti serveri ostati upaljeni i nakon samog zatvaranja, pitanje je vremena kada će igra sa zahtjevom konstantne online konekcije ostati aktivna.

Redfall je stigao na PC i Xbox Series X/S platforme u maju prošle godine, a reakcije igrača i recenzenata nisu bile baš pozitivne.

Najviše pritužbi bilo je usmjereno prema većem broj tehničkih problema, ispodprosječnoj priči i lošem dizajnu gameplay sistema. Na to problematično lansiranje reagirao je i glavni izvršni direktor Microsoft Gaminga, izjavivši kako je razočaran s cijelom situacijom te da neće odustati od unaprjeđivanja igre.