Oglasio se

Arnel Isak brani brata Rusmira: Nećemo krasti i štimati tendere, to je današnjoj opoziciji nepoznato

Federalni zastupnik Arnel Isak, sin federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, oglasio se nakon što je njegov brat Rusmir imenovan na poziciju direktora KP Zenica.

Kritikovao je opoziciju i poručio da će građani Bosne i Hercegovine imat priliku da za četiri godine ocijene šta su radili.

"Pred proteste na međuentitetskoj liniji, u organizaciji Milorada Dodika i njegovog SNSD-a, mislio sam da opozicija u Federaciji BiH više ne postoji. Njihova šutnja ostavljala je dojam kao da je kompletno rukovodstvo opozicionih stranaka na kolektivnom godišnjem odmoru. Ovih dana ipak vidimo da opozicija, koja je zadnja pozvana da komentariše bilo kakve procese u Federaciji BiH, ipak postoji. Građani Bosne i Hercegovine imat će priliku da za četiri godine ocijene šta smo radili.

A radit ćemo na način koji je nepoznat kadrovima trenutne opozicije, odnosno nećemo krasti, nećemo štimati tendere, radit ćemo transparentno i uvažavati konstruktivne kritike. Rusmir Isak sigurno će biti bolji i pošteniji direktor od pojedinih supruga i direktorica zdravstvenih ustanova, supruga i sutkinja ustavnih sudova, supruga i uposlenica turističkih zajednica, supruga i direktorica domova zdravlja, kćerki i vlasnica firmi prikačenih na sistem namjenske industrije BiH, sinova i službenika raspoređenih u bh. ambasade i tako dalje. To će pokazati vrijeme”, naveo je Arnel Isak.

Podsjetimo, Vlada FBiH je na sjednici održanoj u četvrtak imenovala Rusmira Isaka za novog direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Ovo je izazvalo burne reakcije javnosti s obzirom da mu se otac nalazi na poziciji ministra u istoj Vladi koja ga je imenovala, ali se on izuzeo od glasanja. Brat mu je federalni zastupnik.