PRETICAO KOLONU

Audi završio u kanalu kod Zenice, vozač pobjegao od policije

Putničko motorno vozilo "Audi A3", stranih registarskih tablica, nije se zaustavilo po naredbi policijskih službenika te je u mjestu Brce kod Zenice sletilo u kanal - potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

On napominje kako je pomenuto vozilo, u mjestu Ograjna kod Žepča, oko 8.10 sati preticalo kolonu vozila, ugrožavajući druge učesnike u saobraćaju.

"Za pomenutim vozilom organizirana je policijska potjera, ali se vozač nije zaustavio na naredbe policije te je, prema dostupnim informacijama, u tunelu Vranduk ostvarilo i kontakt s jednim vozilom. U mjestu Brce, na magistralnom putu M-17, na isključenju za autoput A1 blokiran je put, a vozilo je udarilo u bankinu te završilo u kanalu. Jedna se osoba dala u bjekstvo, dok je jedna osoba ostala zarobljena u automobilu", kazao je Valentić.

Policija je nastavila potragu za osobom koja se dala u bjekstvo, a vjerojatno se radi o osobi koja je bila i za upravljačem tog vozila.