raspisana potjernica

Austrijska policija traga za trojicom Srba: Do smrti pretukli čovjeka u igraonici. Sumnja se da se kriju u Beogradu

Saša K., Milovan D. i Saša J. osumnjičeni su da su učestvovali u tuči u dječjoj igraonici na proslavi rođendana trogodišnjeg djeteta koja se završila kobno po jednog od napadnutih, također srpskog državljanina Zlatomira (66).

Do tuče je došlo na rođendanskoj zabavi trogodišnjaka u dječjoj igraonici u Fosendorfu u Donjoj Austriji. Okršaju je prethodila višesatna svađe između glavnog osumnjičenog starog 45 godina, koji je višestruko osuđivan, i žrtve Zlatomira J. (66), piše austrijski OE24.at.

Trojica osumnjičenih Saša K., Milovan D. i Saša J, koji su u srodstvu (radi se o ocu, sinu i nećaku) sukobili su se sa pokojnim Zlatomirom i njegovim sinom Zlatanom (29). U brutalnom napadu, penzioner i njegov sin su nemilosrdno prebijeni. Zlatomiru je u jednom trenutku stalo srce, sin je pokušao da reanimira, ali nije uspio.

    Iako su vijdeli da je žrtvi pozlilo i da se sin bori da mu spasi život napadače to nije zaustavilo i oni su nastavili da ih tuku i šutiraju. Tek kada je jedan od učesnika rođendana pozvao policiju, počinioci su pobjegli automobilom u nepoznatom pravcu.

    Teško povrijeđeni otac i sin prebačeni su u regionalnu bolnicu u Viner Nojštatu i Medlingu, ali 66-godišnjak je od samog početka bio u životnoj opasnosti i stavljen je u vještačku komu, ali je podlegao povredama u četvrtak. Državno tužilaštvo u Viner Nojštatu rapsisalo je takozvanu evropsku potjernicu za traženim muškarcima.

    Od ljudi bliskih žrtvama policija je saznala da su trojica osumnjičenih poslije zločina viđeni u Beogradu. Međutim, budući da Srbija ne pripada EU i da su trojica osumnjičenih državljani Srbije, izručenje Austriji moglo bi biti teško, ako ne i nemoguće, navode austrijski mediji.