Politika

Bakir Izetbegović: Sebija slučajno ima index. Ništa ne bi trebalo da ona dokazuje

Dok Sebija Izetbegović uporno tvrdi da je studirala u Zagrebu na Medicinskom fakultetu, iz ove institucije navode da ne mogu potvrditi autentičnost indexa te da nema tragova njenog studija. Kako je Raport jučer saznao Tužilaštvo KS izdalo je naredbu za izuzimanje zagrebačkog indexa od Sebije Izetbegović. Sve ovo je sinoć prokomentirao i njen suprug, lider SDA, Bakir Izetbegović gostujući na N1 televiziji. Kazao je kako Sebija slučajno ima index.

Izetbegović: Sebija ima index

Prvo je istaknuo da će Sebija uskoro napustiti mjesto direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Moja supruga mislim da će ostati na kantonalnom nivou. Izabrana je kao zastupnica u Skupštini KS. Imala je najviše osvojenih glasova. Svaki put je Sebija bila prva i kada je stavljena kao četvrta na listu. Ostat će na čelu KCUS dok joj ne istekne mandat. To je još nekih deset mjeseci. Ne bih rekao da će se kandidirati", kazao je Izetbegović.

Napitanje voditelja šta će biti sa njenom diplomom, on je kazao:

"Sebija naravno da ima diplomu. Ona je diplomirala sa stotinu ljudi", istaknuo.

Politički udarci

Potom, je pokuašao objasniti zbog čega nema uvida u njen indexs.

"Oni su tražili od nje index. Ona nije dužna da posjeduje index. Ona ima index. U tom indexu potpis profesora sa Hrvatskom univerziteta, njih desetak. Koji sada tvrde da nema dokumentacije su se potpisali u indeks. Ona ima taj index i predat će im taj index. Nije njeno da čuva te predmete. Ona slučajno ima indeks. Onaj ko izda diplomu treba da dokazuje. Ništa ne bi trebala da dokazuje ona. Sebija ima slučajno taj index.

Asim Kurjak koji je naš kućni prijatelj. Sada najednom je rekao da ona nema index. To se dešava u politici, takvi udarci. Ja sam bio iznenađen", kazao je Izetbegović za N1.