Politika

Banja Luka ima svoga Vučka: Aerodrom u Trebinju koštat će između 98 i 100 miliona eura

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros u Banju Luku gdje ga je dočekao predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Nakon sastanka, Dodik i Vučić su se obratili medijima.

“Zadovoljan sam što sam danas ovdje, predstavnici svih grana vlasti su danas u Banjaluci. Razgovarano je o saradnji Srbije i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. BiH je u cjelini za Srbiju treća izvozna destinacija, ukupno trgovnski partner broj sedam. BiH je veoma važan partner za nas. Vjerujem da trgovinska razmjena može biti veća. Pažljivo sam saslušao sve što misle o političkoj situaciji u RS i Bosni i Hercegovini.

Važno nam je da razvijamo naše ekonomije, da ljudi koji žive u RS i Srbiji mogu da vide da će imati posla, da će njihova djeca moći opstati na ognjištima, da će imati budućnost… Potrudili smo se da u svaku opštinu u RS unesemo neki projekt”, naveo je Vučić.

Kako je kazao, posebnu pažnju će obratiti na četiri opštine i to Drvar, Kozarsku Dubicu, Kostajnicu, Nevesinje, prenosi N1.

“Razgovarali smo o projektu aerodroma u Trebinju. Po našoj računici, vrijednost tog projekta je između 98 i 100 miliona eura”, poručio je Vučić.

Kako je kazao, Srbija će direktno uložiti do 85 miliona eura, te dodao da je svjestan da će prve tri godine biti gubitaka na aerodromu.

“Nikome nije lako tokom korone, imao sam jučer razgovore sa MMF-om. Imamo ubjedljivo najviše stranih direktnih investicija. Po tom pitanju, nije lako se boriti sa Srbijom. Postignuti su značajni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala”, dodao je Vučić.

Sa Vučićom je stigla i visoka delegacija Srbije, u kojoj su i premijerka Srbije Ana Brnabić i predsjednik Skuštine Srbije Ivica Dačić. Po dolasku u Banju Luku počeki su razgovori Vučića sa Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Vučiću će povodom Dana grada, koji Banjaluka obilježava danas, biti dodijeljeno najveće priznanje “Ključ grada” sa poveljom “Počasni građanin”.Povezani postovi: