izvor iz bolnice

Banožić bio pozitivan na alkohol u trenutku saobraćajne nesreće?

Bivši ministar odbrane Hrvatske, Mario Banožić, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u blizini Vinkovaca, u kojoj je poginuo otac dvoje djece, Goran Š. (40), imao je 0.29 promila alkohola u krvi, nezvanično saznaju hrvatski mediji.

Naime, po pisanju 24sata, Banožiću je tog jutra, u 6.45 sati, na Hitnom prijemu u vinkovačkoj bolnici izvađena krv kako bi se odredila krvna grupa u slučaju da je potrebna transfuzija, kao i kako bi se utvrdilo da li postoji prisustvo alkohola u krvi. Rezultati još uvijek nisu saopćeni.

Međutim, kako tvrdi izvor iz bolnice poznat redakciji 24sata "rezultati preliminarne analize pokazali su da je bivši ministar imao 0,29 promila alkohola u krvi".

Ovaj rezultat je analiziran aparatom u službenoj laboratoriji bolnice u Vinkovcima, dok je zaveden i u medicinskom dokumentu u sistemu bolnice.

Nekoliko sati nakon prijema u vinkovačku bolnicu, Banožić je prevezen u bolnicu u Osijeku, dok sagovornici hrvatskog portala navode da su između 13 i 14 sati, Banožiću službeno uzeti urin i krv, koji su upućeni na veštačenje u Centar "Fran Vučetić" u Zagrebu.

Nameće se da su uzorci uzeti poslije sedam sati, po pisanju portala, kada više nema tragova alkohola u organizmu, prenosi Nova.rs.