"neka nova bih"

Barbarez najavio velike stvari u reprezentaciji BiH

Foto: N/FSBiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Italije rezultatom 1:0 u prijateljskom meču sinoć u Empoliju.

Bila je ovo druga utakmica za novog selektora Zmajeva Sergeja Barbareza, koji je nakon Italijana i minimalnog poraza, ipak bio zadovoljan.

"Još uvijek sam pod nekim emocijama. Bilo je predivno večeras biti ovdje, biti dio ove ekipe. Igrali smo protiv možda i dvije najjače ekipe u Evropi trenutno. Možda nekih 30 minuta u Engleskoj i danas u periodima 5-10 minuta, gdje nismo dobri bili, to je to. To je taj put o kojem govorim. Ove utakmice su bogatstvo za našu ekipu. Termin je neugodan, ali drago mi je da sam isprobao veliki broj igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga”, rekao je Barbarez, pa nastavio:

"Plan je uvijek da pobijedimo. Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni. Znamo gdje smo i koliko utakmica smo izgubili. Ovo je neki novi put, neke su nove ideje. Uvjereni smo da ovi momci mogu to. Duh se rodio u ovih 10 dana, to se vidjelo nakon utakmice. To je ono što nas čini sretni. Prvi plan je uspio, da ih spojimo i da imaju još veću želju da igraju za reprezentaciju.”

Barbarez je najavio da bi nakon Lige nacija koja je pred nama, navijači mogu očekivati neku "novu reprezentaciju BiH".

"Treba nas pohvaliti. Poslali smo dva stopera u napad. Samo se tako može napredovati. Nažalost, nije ga dao. Iako bi to bilo izjednačenje, bilo bi mi to previše euforije da smo ga zabili. Želim da sve bude po redu. Dosta pozitivnog se desilo. Poslije Lige nacija ove godine bit će to neka nova Bosna i Hercegovina”, zaključio je Barbarez.