oprašta li se kapiten?

Barbareza pitali o Edinu Džeki, odgovorom mnoge ostavio bez teksta

Sergej Barbarez (52) je u petak imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Sergej Barbarez je istakao zadovoljstvo zbog dolaska na selektorsku poziciju:

„Sigurno velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za Savez, ali i za reprezentaciju. Dolazim sa velikom željom i ponosom. Bilo bi nekorektno komentarisati prošlost. Držimo se onoga što imamo kao viziju. Slijedit ćemo naš put. Budite uvjereni da će to biti 100% korektno. Stariji koji me znaju, znaju kako to ide. Sigurno imamo viziju, koja će se malo razlikovati od dosadašnjih. Imamo potrebu da neke stvari malo promijenimo, uljepšamo sa nekim novim pogledima. Za to je stvorena ta ekipa oko nas. Idemo samo kao tim.“

Jedno od pitanja na pressu odnosilo se i na kapitena Edina Džeku, čija reprezentativna karijera se bliži kraju i još uvijek se ne zna hoće li nastaviti nosi bh. dres.

"Sigurno nećemo nikoga ništa moliti. Sa svakim ćemo imati razgovor i želju izraziti. Svako će biti dio te priče, a ko naravno želi i osjeća da bude dio reprezentacije. Nikog se nikada nećemo odreći, kao što je to bila situacija nažalost u prošlo vrijeme, kada je 10 igrača prijevremeno završilo reprezentativnu karijeru. I sam sam bio jedan od tih. Razgovarat ćemo sa svima i da napravimo taj pravi put", rekao je Barbarez.