glasner na cijeni

Bavarci u potpunom haosu. Bayern konačno našao trenera, pa dobili šamar u lice: Može, ali platite 100 miliona eura

Bayern Munchen ne može nikog da ubijedi da sjedne na klupu umesto Thomasa Tuchela.

Prema današnjim informacijama, poslednji kojeg je Bayern kontaktirao je Oliver Glasner.

Kako su prenijeli i Bild i Sky Sports, nakon što je Ralf Rangnick odbio Bayern, menadžer Crystal Palacea je postao nova glavna meta.

Direktori Max Eberl i Christoph Freund su kontaktirali Glasnera kako bi mu poslali ponudu za lične uslove i Austrijanac je bio izuzetno polaskan i zainteresovan.

Ipak, vlasnici Palacea su poslali jasnu poruku da će pustiti Glasnera samo ukoliko plate obeštećenje od 100 miliona eura. Bayern je navodno bio spreman da plati 18 miliona eura kako bi ga Palace pustio, ali to za sada djeluje kao teško izvodiva opcija.

Glasner je radio bio trener Wolfsburga i Eintrachta iz Frankfurta, prije toga je vodio LASK u domovini, a zanat je počeo da peče u RB Salzburgu.

Njegov Palace igra ozbiljan napadački fudbal, iako je Austrijanac tek nedavno zamijenio Roya Hodgsona, ispostavio se kao pravi potez.

Što se Bayerna tiče, oni više ni sami ne znaju koliko su dobili negativnih odgovora, pošto su ih odbijali Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick, pominjali su se i Unai Emery, Zinedine Zidane, ali još uvijek nije jasno ko će biti novi trener.

U klubu vlada više struja, Hoeness naginje ka Hansiju Flicku, dok i dalje ima onih koji vjeruju da je Roberto De Zerbi pravi izbor…