Politika

Bećirović: BiH je ponovo na udaru sljedbenika velikodržavnih politika. Neće uspjeti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas s načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom koji mu je zahvalio na posjeti i upoznao ga sa aktuelnim prilikama i aktivnostima u Jajcu.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini Bećirović je istakao da je BiH ponovo na udaru sljedbenika velikodržavnih politika i antibosanske propagande.

Naglasio je da je važno poslati poruku upravo iz Jajca, kraljevskog grada i simbola antifašističke borbe, da neće uspjeti oni koji žele osporiti državnost Bosne i Hercegovine i stvoriti ambijent nesigurnosti.

Bećirović je rekao da se bosanskohercegovačke patriote nikada neće odreći svoje historije, kulture, jezika i jedinstvene i cjelovite Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora načelnik Edin Hozan je, između ostalog, istakao da je Općina Jajce jedna od četiri lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koja je, uz podršku Evropske unije i Savezne Vlade Njemačke potpisala Sporazum gradonačelnika i pristupila izradi Akcionog plana za održivu energiju i klimu.

Istaknuto je da će ovaj Akcioni plan pomoći Općini Jajce da do 2030. godine realizira niz mjera u izgradnji, saobraćaju, komunalnim uslugama, poljoprivredi i šumarstvu u cilju ublažavanja uticaja i adaptacije na klimatske promjene.

Prethodno je Bećirović posjetio Vinac gdje je s mještanima razgovarao o aktuelnim prilikama u tom mjestu. Mještani su zahvalili Bećiroviću na posjeti i iskazanoj podršci za rješavanje aktuelnih problema, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.