Politika

Bećirović u Washingtonu na molitvenom doručku. Kaže da je u radnoj posjeti

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović boravi u posjeti SAD tokom koje će u Washingtonu prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), tokom koje će u Washingtonu prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku.

Bećirović je kazao da su Washington i Bruxelles dva najvažnija grada za Bosnu i Hercegovinu i da to svojom posjetom konkretno pokazuje i naglašava.

Najavio je da će tokom posjete Washingtonu imati brojne susrete sa američkim zvaničnicima u Bijeloj kući, Pentagonu, te sa američkim senatorima i kongresmenima.

"Želim jačati američko-bosansko savezništvo i prijateljstvo. To savezništvo moramo produbiti i ojačati. To je od izuzetnog značaja za naše ljude i državu. Svom snagom ću raditi na ostvarivanju naših strateških ciljeva. A to su: punopravno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji", naglasio je Bećirović.

Želim, dodao je, ojačati ostvarena prijateljstva, graditi nova gdje možemo i čuvati ponos i dostojanstvo Bosne i Hercegovine.

Nastavit ću povlačiti poteze koji su dobri za našu državu, pa čak i onda kada nisu dobri za mene lično.

"Bosna i Hercegovina je važnija od bilo kojeg pojedinca i stranke. Moramo prepoznati opasnosti koje su pred nama i odgovoriti hrabro i pametno i odlučno", poručio je Bećirović u videoizjavi.