pohvalio orlove

Bellingham: “Istraživao sam Srbe, nisam vjerovao da imaju toliko…”

Jude Bellingham, junak trijumfa Engleske protiv Srbije, nahvalio je "orlove" poslije meča prvog kola grupe C Eura u Njemačkoj.

Fudbaleri Srbije poraženi su sinoć u Gelsenkirchenu od Engleske sa 1:0, a Bellingham je savladao golmana Rajkovića još u 13. minuti.

Srbija je odigrala dobar meč, posebno u drugom poluvremenu, pa su Englezi, koji su u Njemačku došli kao prvi favoriti turnira, do kraja morali da strepe za pobjedu. Imali su "orlovi" nekoliko lijepih prilika, posebno posljednjih 15 minuta, ali golman Pickford je ipak ostao nesavladan.

"Znao sam da su briljantni, da imaju dobre igrače na svim pozicijama. Istraživao sam ih, nisam vjerovao da imaju toliko dobrih igrača. Bilo je teško, oni su sjajna ekipa", kazao je Bellingham, pa je naglasio da smatra da je Engleska i dalje favorit da 14. jula u Berlinu podigne pehar:

"Da, osjećamo veliko samopouzdanje. Moji su saigrači odlični. Imali smo plan igre i slijedili smo ga. Imamo puno vjere i to moramo potvrditi na terenu ako mislimo da idemo prema peharu", završio je as Real Madrida.