dala podršku

Benjamina Karić posjetila punionicu Coca-Cole u Hadžićima: Znamo šta je značila limenka Cole kad se pojavila za Olimpijadu

Gradonačenica Sarajeva Benjamina Karić danas je prilikom posjete punionici Coca-Cole u Hadžićima izjavila da Grad Sarajevo izuzetno cijeni društvenu odgovornost Coca-Cole i doprinos ove kompanije društveno-ekonomskom napretku Sarajeva i BiH.

"Grad Sarajevo snažno podržava sve one ideje i kompanije koje razvijaju poduzetništvo, jačaju privredu BiH, a posebno one koje podstiču i zapošljavaju naše sugrađane. Posebno je pohvalno i to da oko 80 posto dobavljača kompanije Coca Cola čine bh. dobavljači", navela je Karić.

Naglasila je snažno partnerstvo Grada i ove kompanije prilikom različitih manifestacija, obilježavanja i projekata od značaja za Grad Sarajevo. Među njima su zelene politike koje propagira i podržava Coca-Cola i različite društveno odgovorne akcije koje su se odnosile na čistoću i ekološke politike Grada i Kantona Sarajevo. Karić je istakla i obilježavanje 40. godišnjice ZOI gdje je Coca-Cola dala značajan doprinos, a sve one generacije koje su uživale u Sarajevskoj olimpijadi, kako je rekla, znaju šta je značila limenka Coca-Cole koja se tada pojavila.

Prije 23 godine u okviru prve velike investicije rekonstruirani su proizvodni pogoni i ponovo pokrenuta proizvodnja u pogonu u Hadžićima. Kontinuiranim investicijama osigurane su brojne inovacije u proizvodnji usmjerene na održivost i očuvanje okoliša, dok su ulaganja u zaposlene omogućile osnaživanje velikog broja stručnjaka i stručnjakinja koji su svojim utjecajem unaprijedili poslovanje Coca-Cole i drugih kompanija u zemlji.

Rukovoditeljica Službe za prodaju Coca-Cole HBC B-H Sarajevo Amela Čengić je rekla da su ponosni na činjenicu da su kao kompanija koja u BiH posluje više od pet decenija duboko integrisani u bosanskohercegovačko društvo i posvećeni razvoju lokalne zajednice u kojoj proizvode svoje proizvode.

"Zapošljavamo oko 300 ljudi, a indirektno oko pet hiljada ljudi. Kao društveno odgovorna kompanija dosljedno smo posvećeni razvoju kulture, sporta, edukacije mladih, kao i raznih drugih bitnih segmenata našeg društva. Današnja posjeta dokaz je da naša lokalna zajednica u kojoj se nalazi naš proizvodni pogon, kao i Grad Sarajevo prepoznaju i cijene našu posvećenost i doprinos društveno-ekonomskom napretku BiH", dodala je Čengić.

Rekordna proizvodnja ostvarena u 2023. godini iznosila je više od 100 miliona litara pića i svjedoči izuzetnoj operativnoj efikasnosti i kontinuiranom rastu.