JEDAN UVJET

Bez ovog nema povratka u kraljevsku porodicu: Harry će morati progutati ponos i učiniti najtežu stvar

Prije gotovo četiri i po godine princ Harry i njegova supruga Meghan Markle napustili su kraljevske dužnosti i odselili iz Velike Britanije. Najprije su dom pronašli u Kanadi, ali nakon što se javno doznala njihova adresa, mediji su ih svakodnevno pratili pa su u jeku pandemije koronavirusa avionom pobjegli iz Kanade u Ameriku.

Četveročlana porodica skrasila se u Montecitu u Kaliforniji, a britanski mediji tvrde kako bi se sada ipak mogli vratiti u Harryjevu rodnu zemlju. Sve su glasnija i šuškanja o povratku princa Harryja u kraljevsku porodicu, a sada The Mirror piše još jedan uvjet koji je ujedno i osnovni.

Naime, princ Harry trebao bi se prvi izviniti svom bratu, princu Williamu. Poznato je kako njih dvojica već godinama baš i nisu u najboljim odnosima.

Veći dio svog života prinčevi su bili bliski, ujedinjeni zajedničkom traumom gubitka majke koja je umrla u dobi od 36 godina u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. kada je Williamu bilo 15, a Harryju 12 godina. Od Harryjevog vjenčanja sa suprugom Meghan Markle 2018., odnosi između njih su se pogoršali.

Otkako su Harry i Meghan napustili palaču, u više navrata su govorili protiv britanske kraljevske porodice. Godinu i tri mjeseca nakon što su otišli iz Londona, u javnost je pušten intervju koji su dali voditeljici Oprah Winfrey. U njemu su rekli kako je dvor imao rasističke ispade tokom prve Meghanine trudnoće jer su pojedinci bili zabrinuti koliko će 'tamno' biti njihovo dijete. Sve to kumovalo je lošem odnosu Harrya s ostatkom kraljevske porodice, pogotovo s bratom Williamom.