Migranti

Bh. državljani prave haos na granici sa Hrvatskom, tvrdi policija

Hrvatska policija je u razmaku od nekoliko sati na karlovačkom području uhapsila četvoricu krijumčara migranata od kojih je jedan probio rampu na graničnom prijelazu dok je drugi isti prijelaz prošao bez zaustavljanja pri čemu je službenica skokom u stranu izbjegla nalet vozila.

Krijumčare su uhvatili u noći s petka na subotu policijski službenici koji na području karlovačke policije rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, izvijestila je u nedjelju policija.

Osumnjičenog 26-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina terete da je u noćim satima u subotu, vozeći se iz BiH prema Hrvatskoj teretnim vozilom bez registarskih oznaka probio rampu na graničnom prijelazu te pobjegao prema unutrašnjosti, ali je zaustavljen na području Slunja.

Ubrzo nakon toga je 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin kombi vozilom na istom graničnom prijelazu bez zaustavljanja ušao u Hrvatsku. Tom prilikom je policijska službenica skokom u stranu izbjegla nalet vozila. Vozilo su policajci zaustavili na području općine Cetingrad te se vozač dao u bijeg, ali je ubrzo uhvaćen, navodi policija, a prenosi Hina.