Sport

BiH sutra protiv Luksemburga: Mogu li “Zmajevi” napokon postići gol?

 Fudbalska “A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je pripreme za prijateljski duel sa Luksemburgom, koji će se igrati u utorak na zeničkom stadionu “Bilino polje“ s početkom u 20.45 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

BiH je u petak, također, na “Bilinom polju“ doživjela neugodan poraz u prijateljskom duelu s Gruzijom rezultatom 0:1, a o pripremama za naredni meč su govorili reprezentativci Adi Nalić i Amer Gojak.

Nalić je istakao da bh. fudbaleri imaju dosta motiva i da dobro treniraju uoči utakmice s nadom da će ostvariti dobar rezultat u meču protiv Luksemburga.

“Možemo očekivati da ćemo imati motivisanu ekipu koja će dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu“, kazao je Nalić i dodao da se poraz u prijateljskom ogledu protiv Gruzije dogodio, ali da reprezentacija mora nastaviti svoju borbu.

Gojak je istakao da su bili bolji takmac i da su svi očekivali pobjedu protiv Gruzije, ali da se iz tog poraza mora izvući pouka i da tim izađe još jači i da pobijedi u narednog rivala Luksemburg.

“Stvaramo smo imali dosta šansi i sigurno da nam fali taj gol jer se fudbal igra na golove. Nakon primljenog gola mi smo i dalje napadali i željeli dati gol, ali potrebno je imati i sreće. Nadam se da će nam se sve to dobrim vratiti u budućnost“, rekao je Gojak.

Prvotimac zagrebačkog Dinama vjeruje da reprezentacija BiH ima snagu i kvalitet za predstojeće utakmice UEFA Lige nacija, koje ih čekaju ubrzo nakon susreta sa Luksemburgom. Dodao je da je u reprezentaciji mnogo mladih fudbalera i da im mnogo koriste sva okupljanja na kojima uče i uigravaju tim.