opasnost na putu

BiH: Učestali odroni na brojnim dionicama, a može biti i granja, te srušenih stabala

opasnost od odrona na cesti stanje na putevima

Zbog izrazito jakih udara vjetra i padavina iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, javlja Anadolu.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajaju magistralni put Jajce - Banja Luka (Podmilačje) i Olovo - Kladanj (Karaula) gdje je došlo do rušenja stabala, što ugrožava sigurno saobraćanje.

Podsjećaju, na snagu je stupila zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na dionici magistralnog puta Konjic - Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 7.30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac - Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od osam do 16 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima.

A na dionici Tuzla - Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od osam do 17 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac - Olovo - Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na Ilidži (M-5 Stup - Blažuj), pa se saobraćaj preusmjerava kroz naselje Lužani.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.