Vijesti

BIHAMK upozorava vozače: Vozite maksimalno oprezno

direktiva o vozačkim dozvolama, EU, vozači

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros pada kiša i saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Upozoravaju na povremene odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuju pojačan intenzitet vozila, posebno na prilazima većim gradskim zonama.

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela “1. mart“ u smjeru Zenica - Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Čevljanovići - Nišići.

Na dionici magistralnog puta Jablanica - Mostar (na lokalitetu Donja Jablanica) ovaj vikend nema radova i u funkciji su obje trake. Sutra, zbog asfaltiranja, za saobraćaj će se ponovo zatvoriti jedna traka.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.