Magazin

Biković: Ne bih rekao da se Putin samo probudio i odlučio ubijati ukrajinsku djecu

Srbijanski glumac Miloš Biković prilikom gostovanja na srpskoj Prvoj televiziji osvrnuo se na rat u Ukrajini. Ispričao je kako rat Rusije protiv Ukrajine smatra ne samo oružanim sukobom već i informativnim.

“Rat se ne vodi samo oružjem već i informativno. Čim vas neko zatraži da se odmah izjasnite, onda se koriste i informacije”, rekao je Miloš i dodao kako se od javnih osoba zahtijeva da u takvim situacijama zauzmu određeni stav. 

“Ne bih rekao da se Putin jednog jutra probudio i odlučio ubijati ukrajinsku djecu. Bili smo žrtve, ali smo također predstavljeni kao agresori u svijetu. To je licemjerje ovog svijeta u kojem živimo jer ćemo izvještavati o onome o čemu nam je korisno i zanimljivo razgovarati”, dodao je.

Osvrnuo se i na utjecaj koji rat ima na kulturu i umjetnost.

“Kultura i umjetnost jedine su koje mogu povezati cijeli svijet. Čak i kada je ratno stanje, još uvijek se možete povezati s čovjekom iza jarka s nečim što svi razumijemo i doživljavamo”, smatra glumac. 

Inače, Biković je prošle godine dobio rusko državljanstvo, a dokument je potpisao ruski predsjednik Vladimir Putin. 

“Više od sedam godina aktivno sudjelujem u kulturnom životu Rusije. Za mene je to blagoslov i izvor sreće. Zahvalan sam! Od prvog dana osjećam se prihvaćenim u svim sferama društva, a sada je to i službeno potpisano od strane predsjednika. Za mene je to velika čast! Nastavit ću raditi na zbližavanju naših naroda kroz kulturu”, napisao je tada glumac na Instagramu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare