zbog komplikacija

Bivša španska kraljica iznenadno hospitalizirana: Kralj otkrio kakva su očekivanja

Španski vladar, Filip VI, obratio se javnosti nakon što je svijet zabrinula vijest o tome da je njegova majka, bivša kraljica, hospitalizirana.

Sofia je u bolnicu Ruber u Madridu primljena zbog komplicirane infekcije mokraćnog sistema u utorak, a dok se vraćao iz posjete majci, podijelio je novost o njenom stanju.

"Jako je dobro, vesela je i jedva čeka da bude otpuštena i da se što prije vrati", rekao je Filip iz automobila novinarima, prenosi Hola.

Navodi se da je kralj djelovao izuzetno smireno, a u posjeti bolnici u kojoj su također rođene njegove kćeri - Leonor i Sofia, proveo je otprilike pola sata.

Bivša kraljica u bolnici će ostati još neko vrijeme, kako bi bila sigurna pod ljekarskim nadzorom, a zbog iznenadne situacije morala je otkazati sve javne angažmane koji su je očekivali u idućem periodu.

Sofia je bila u Madridu dan prije nego što je hospitalizirana, gdje je prisustvovala misi u čast Fernanda Gomeza-Aceba u Iglesia del Sacramento, katedralnoj crkvi Oružanih snaga Madrida. U katedralu je stigla kako bi odala počast preminulom nećaku svog supruga, bivšeg kralja Juana Carlosa, a s njom su u pratnji bili i kralj Filip VI i njegova supruga Letizia.