KRV NIJE VODA

Bivši batler kraljevske porodice zna: Ima li šanse za pomirenje Williama i Harryja?

Postoji li šansa da prinčevi William i Harry zakopaju ratnu sjekiru? Bivši batler kraljevske porodice Grant Harrold kaže - apsolutno.

"Pomirenje Harryja i Meghan potpuno je moguće, 100 posto", rekao je Harrold za New York Post.

"Nažalost, upravo ovakva vremena okupljaju porodicu, krv nije voda", dodao je bivši batler.

Kralj Charles III. i princeza Kate liječe se od raka i čini se kako je upravo to ponukalo "odmetnutog" Harryja i njegovu suprugu Meghan Markle da popuste. Naime, navodno vojvoda i vojvotkinja od Sussexa žele posjetiti Ujedinjeno Kraljevstvo te su u kontaktu s Williamom i Kate kako bi to ostvarili.

"Bez ikakve sumnje vjerujem da će Harry biti u kontaktu s Kate i Williamom i ponuditi im svoju pomoć. Hoće li je oni prihvatiti ili ne, sasvim je druga stvar, ali iskreno vjerujem da će im se Harry osobno obratiti", dodao je Harrold.

Kraljevski komentator i historičar Richard Fitzwilliams sličnog je mišljenja.

"Ovo je užasna situacija, velika operacija i onda rak. Ponekad se i u najgroznijoj i najozbiljnijoj stvari pojave i nove prilike", izjavio je Fitzwilliams.

Za Katein rak saznali na televiziji

Harry i Meghan, koji su napustili kraljevski život 2020. i potražili sreću u Kaliforniji, vijest o Kateinoj bolesti čuli su na televiziji. Navodno su odmah privatno stupili u kontakt s Williamom i njegovom bolesnom suprugom.

"Želimo zdravlje i ozdravljenje za Kate i porodicu i nadamo se da će to moći učiniti privatno i u miru", poručio je par u izjavi.

Ipak, čini se da su se William i Kate svjesno trudili držati Sussexe podalje od zdravstvenih problema, rekli su izvori za The Post.

Podsjetimo, Kate Middleton je nakon operacije abdomena nakon koje se neko vrijeme nije pojavljivala u javnosti, izjavila da boluje od raka, a princ Harry i vojvotkinja od Sussexa su za njezinu dijagnozu saznali na televiziji, bas kao i ostatak svijeta.

Kraljevski stručnjaci smatraju da je ovo savršen trenutak da dva brata izglade odnose.

Mnogi vjeruju u pomirenje

Nakon što je Kate Middleton pred cijelim svijetom izjavila da boluje od raka, postavilo se pitanje hoće li to biti razlog da se dva brata, Harry i William, pomire.

Kraljevski stručnjak Tom Quinn je za The Mirror otkrio da vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, vrši pritisak nad princem Harryjem da izgladi odnose s bratom.

"Harry je pod pritiskom da stvori bolji odnos sa svojom porodicom. Ako ništa, samo radi dobrobiti dva para. Još uvijek ima slabu nadu da će mu biti oprošteno i zna da će mu biti ponuđene samo manje uloge", tvrdi Quinn.