nakon smjene

Bivši direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija osnovao firmu. Sjedište joj je u Tuzli

Bivši direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija osnovao je firmu, javlja Akta.

Firma Anacom d.o.o. osnovana je na jučerašnji datum u Tuzli sa kapitalom od 1000 KM, a upravu čine Admir Andelija i Haris Andelija.

Za sada nije poznato čime će se firma baviti.

Podsjetimo, Andelija je razriješen s pozicije generalnog direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine sredinom prošle godine.

Razrješenje čelnika u EPBiH uslijedilo nakon što je Upravni odbor Sindikata radnika rudnika Federacije BiH uputio zahtjev Vladi Federacije za hitnu smjenu Uprave Elektroprivrede BiH. Ovaj zahtjev je uslijedio zbog nezadovoljstva i protesta jer rudari RMU Zenica nisu dobili platu za juni i topli obrok za maj. Oni su dva dana proveli u jami Raspotočje, a nakon toga je Vlada FBiH tražila od rukovodstva Elektroprivrede BiH isplatu sredstava rudarima, što su oni odbili. Uslijedili su protesti ispred zgrade Elektroprivrede BiH, ali niko se od direktora nije obratio rudarima nakon čega su sindikalci od Vlade FBiH zatražili smjenu rukovodstva EPBiH.

Prema zvaničnoj biografiji, on je protekli radni vijek proveo kao zaposlenik JP Elektroprivreda BiH na različitim inženjerskim i rukovodnim mjestima, gdje je stekao bogato iskustvo u distributivnoj djelatnosti.

Nema u vlasništvu dionice JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, niti dionice/udjele u društvima koja se mogu smatrati konkurentskim društvima Javnom preduzeću Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo, navedeno je na stranici.