kovačević se ne miri

Bivši reprezentativac BiH još mašta o Orlovima: Dat ću sve od sebe da obučem dres Srbije

Vladan Kovačević još uvijek se nije pomirio da neće nastupati za reprezentacije Srbije.

Iako je selektor Orlova Dragan Stojković Piksi računao na njega prošle godine, Kovačević se nije mogao pojaviti na okupljanju zbog promjene FIFA pravila iz septembra 2020., koja kažu da igrač ne može promijeniti fudbalsko državljansvo ukoliko je stariji od 21 godine nastupao za bilo koji uzrast dosadašnje selekcije u zvaničnom susretu te u tom trenutku nije imao državljanstvo reprezentacije za koju bi u budućnosti želio igrati.

Kovačević je rođen 11. aprila 1998. godine, što znači da je 21. godinu napunio 11. aprila 2019. godine, a posljednji zvanični nastup za U-21 reprezentaciju BiH je upisao 13. oktobra 2020. godine u kvalifikacijskom susretu za Evropsko prvenstvo i gostujućem porazu od Njemačke (1-0).
U momentu posljednjeg nastupa za U-21 reprezentaciju BiH, Vladan Kovačević imao je 22 godine i 183 dana.

No, rođeni Banjalučanin gostovao je na jednom podcastu i otkrio da se i dalje nada nastupu za Srbiju.

"Mogu da kažem da to još nije zatvorena tema. S moje strane ću dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se ostvariti nije na meni. Sve što je u mojoj moći i moći ljudi koji rade oko mene, mislim da ćemo dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. da li ću ga obući to će budućnost da pokaže - rekao je Kovačević.