potpredsjednik vlade srbije

Bizarni Aleksandar Vulin poziva Srbe da ne idu na more u Hrvatsku i Albaniju zbog navijača na Euru

Foto: Ringier

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da skandiranje hrvatskih i albanskih navijača na utakmici Evropskog prvenstva u fudbalu u Njemačkoj "Ubij, ubij Srbina" nije pjesma, nego nada da će još Srba biti ubijeno.

"Braća po oružju Šiptari i Hrvati pjevali su Ubij, ubij Srbina, a pjesma nije bila mrska ni UEFA. Ne znam čemu se srpska javnost čudi, ubij, ubij Srbina nije pjesma, to je nada da će još Srba biti ubijeno", ocijenio je Vulin u pisanoj izjavi, prenosi Srna.

On je u tom kontekstu poručio Srbima koji namjeravaju da ljetuju u Albaniji i Hrvatskoj da još jednom poslušaju ove prijetnje.

Fudbalski savez Srbije najavio je da će podnijeti UEFA zahtjev za kažnjavanje fudbalskih saveza Hrvatske i Albanije jer su navijači njihovih fudbalskih reprezentacija na utakmici Evropskog prvenstva u Njemačkoj zajedno skandirali "Ubij, ubij, ubij Srbina!".

Generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović ocijenio je ponašanje navijača kao skandalozno. "Tražićemo od UEFA sankcije, makar i po cijenu da ne nastavimo takmičenje", naglasio je Šurbatović.