policija potvrdila

Blizak Vulinov saradnik uhapšen zbog krađe identiteta

Saradnja Amerike sa BIA-om aleksandar vulin drši prst na ustima portret

Kosovska policija uhapsila je jednu osobu u Leposaviću zbog sumnje na krađu identiteta.

Riječ je o muškarcu sa inicijalima M. K, potvrdio je za KoSSev zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Veton Elshani.

Iz policije navode da su imali informaciju o mogućem izvršenju krivičnog djela krađa identiteta, te da su ga službenici redovne jedinice KP danas zaustavili na teritoriji općine Leposavić, a potom i uhapsili, piše KoSSev.

„Ova osoba ima dva identiteta – jedan za srpska dokumenta, a drugi za kosovsku dokumentaciju“, kazao je za KoSSev Elshani.

Određeno mu je 48-satnozadržavanje.

Policija je izvršila pretres njegove kuće u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, gdje je pronašla i zaplijenila dokazni materijal, naveo je za KoSSev Elshani, bez preciziranja šta je zaplijenjeno.

Iako se za sada tereti zvanično za krađu identiteta, Elshani navodi da postoji mogućnost da će krivično djelo biti prekvalifikovano u zavisnosti od daljeg toka istrage.

    M. K. je više godina bio angažovan u Mreži „Most“ na radnoj poziciji novinara, odnosno člana nadzornog odbora ove mreže.

    Također važi za bliskog saradnika nekadašnjeg direktora srbijanske Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina i funkcionera u njegovoj stranci Pokret socijalista.

    U vrijeme kada je Vulin upravljao Kancelarijom, M. K je bio zadužen za odnose sa medijima.