dua lipa je krivac

Bljak ili njam? Bizarni preljev za sladoled novi je hit na društvenim mrežama: ‘Izaziva ovisnost!’

Slatki sladoled i gorkasto maslinovo ulje? Na prvu i ne zvuči najbolje. Ali, taj je desert odobrila Dua Lipa i iznenadio je ljubitelje slatkog, koji su, doduše, pretpostavili da će poslastica biti 'smeće', ali sada ovaj pripravak nazivaju 'elitnom kombinacijom'.

'Ovo je moj omiljeni kasnonoćni zalogaj u posljednje vrijeme', rekla je influencerica Nara Smith u videu na TikToku koji je imao 7,9 miliona pregleda. Najprije uzme dvije kuglice - ponekad četiri - kremastog sladoleda od vanilije prije nego što doda obilnu kapljicu dobrog maslinova ulja i prstohvat krupne morske soli.

„Tako je dobro“, rekla je. „Ovisna sam o tome!“

@claudiasulewski how to elevate your vanilla ice cream 🫒 #oliveoilicecream ♬ original sound - Claudia Sulewski

Glumica i influencerica Claudia Sulewski, djevojka muzičara Finneasa O’Connella, također je reklamirala ovaj dekadentni desert na internetu ovog mjeseca – ali, neki su ga proglasili luksuznim zalogajem.

'Ovo je desert za bogate osobe', komentirao je jedan pratitelj.

Zgroženi korisnici bili su šokirani kada su saznali da je italijanski sladoled top namirnica, inače poznat kao 'gelato con olio e sale'.

„Desert može postati vrlo jednostran, a sladoled može upasti u tu zamku“, rekao je Andrew Berinin, izvršni direktor i suosnivač brenda maslinovog ulja 'Graza', nazvavši ga 'umami bombom'.

„Najbolji način da začiniš stvari jest da ubaciš neočekivane okuse. S dobrim ekstra djevičanskim maslinovim uljem dodaješ superprodorne i travnate note, što stvara dobrodošlu kompleksnost“, dodao je.

@anna.antonje

but I would definitely prefer chocolate sauce lol

♬ Originalton - anna

U SAD-u ovaj desert postoji puno duže od vremena kad je postao popularan na TikTok-u. Početkom 2010-ih, 'Big Gay Ice Cream' ponudio je kupcima maslinovo ulje i morsku sol kao preljev za sladoled — zajedno sa sirupom od cvjetova zove i wasabi prahom.

Inače, čini se da sladoled s maslinovim uljem nije jedina neobična kombinacija u kojoj uživaju mnogi. Prošlog proljeća Starbucks je donio okus Italije u kafiće diljem zemlje uvođenjem 'Oleato' - kafe s maslinovim uljem - koja je zbunila kupce i uznemirila im nepce.