Vijesti

Borenović osuo po Dodiku: Srbi u vlasti BiH kukavički šute na proustaško divljanje

Izdavanje poštanske markice u Sjevernoj Makedoniji na kojoj je predstavljena karta tzv. NDH, nazloglasnije tvorevine iz Drugog svjetskog rata, pred čijim zločinima su ostajali zgroženi i tvorci fašističke ideologije, uvreda je za svakog Makedonca koji je dao život za slobodu, za sve preživjele antifašiste, ali s pravom možemo reći da je to svjesno provociranje Srba, naroda koji je doživio najstrašniji genocid u toj nacističkoj tvorevini“, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

„Da ustaška ideologija nije umrla, nažalost, govori i primjer Crne Gore, koja na državnoj televiziji 9. maja emituje muziku proustaškog pjevača Marka Perkovića Tompsona, ali i misa za bleiburške žrtve u Sarajevu, gradu u kojem je tokom ustaške okupacije ubijeno više desetina hiljada Srba, Jevreja, Roma i drugih antifašista. Međutim, najviše čudi ćutnja zvanične BiH na sva dešavanja, pogotovo u Sjevernoj Makedoniji“, dodaje Borenović.

Borenović kaže da čudi izostanak reakcije tzv. „srpske reprezentacije“ u Sarajevu:

„Neću da nagađam da li ponovo pokazuju nemoć u Sarajevu i nesnalaženje u vanjskopolitičkim odnosima, ali je vidimo da jedini predstavnik Srba u čijoj je nadležnosti vanjska politika, srpski član Predsjedništva BiH, opet kukavički ćuti. Ovo s punim pravom mogu da kažem, kao predsjednik stranke čiji su kadrovi na pozicijama na kojima se vodi spoljna politika hrabro štitili naše interese, govorili s ponosom o našem narodu i Republici i spriječili odluke pogubne po Srbe s obje strane Drine, poput revizije presude BiH protiv Srbije, što spada u istorijski potez za naš narod“, kaže Borenović.

On dodaje da se i na ovom primjeru čija je politika galama i dizanje tri prsta u iščekivanju jednog po jednog sarajevskog “derneka” članova te “reprezentacije”, a ko patriotizam pokazuje djelima:

„Žao mi je što smo dočekali da na još jedan talas proustaškog divljanja zvanični predstavnici Srba u BiH vlasti, iz njima znanih razloga, ponovo ćute“, izričit je Borenović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare