previše nasilan

Brad Pitt odbio ulogu u novom Netflixovom trileru iz jednog razloga

Film Kiler premijerno je prikazan u kinima prošlog mjeseca, a dobio je uglavnom pozitivne kritike

Bred Pitt odbio je ulogu u novom Netflixovom filmu Killer jer je bio previše nasilan.

Film Killer je triler kojeg je režirao David Fincher, a koji je ujedno i jedan od saradnika Breda Pita. Međutim, Pitt smatra da je uloga koju je trebao glumiti toliko nasilna i zlobna, da je nije htio prihvatiti.

Uloga ubice na kraju je pripala irskom glumcu Michaelu Fesbenderu. Radnja filma prikazuje plaćenog ubojicu koji čeka svoju narednu žrtvu. Osim njega, jednu od najznačajnijih uloga ima Tilda Svinton.

Inače, Fincher je na adaptaciji filma počeo raditi još 2007. godine. U to je vrijeme završavao “The Curious Case of Benjamin Button”, koji je označio njegovu treću saradnju s Pitom nakon filmova “Seven” i “Fight Club”. Finčer se nadao i četvrtoj saradnji u novom filmu, ali Pitt to jednostavno nije želio.

Fincher je snimio četiri filma prije nego što se vratio filmu Kiler, uključujući The Social Network (2010.) i Mank (2020.), koji su mu donijeli nominacije za Oscara za najboljeg reditelja.

Film Killer premijerno je prikazan u kinima prošlog mjeseca, a dobio je uglavnom pozitivne kritike. Trenutno se emituje na Netflixu.