PRDSJEDNICA FBIH

Bradara razgovarala sa generalom Sticzom: Javnost u BiH ne treba uznemiravati prijetnjama rata i sukoba

Zapovjednik EUFOR-a u BiH general Laszlo Sticz posjetio je jučer predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradara u svojevrsnoj nastupnoj posjeti imajući u vidu da je dužnost preuzeo početkom godine.

Na sastanku je razgovarano o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini kao i suradnji EUFOR-a s domaćim agencijama iz oblasti sigurnosti te Oružanim snagama BiH.

Sastanak je upriličen u cilju upoznavanja odnosno razmjene informacije a kako je general Sticz kazao, slični susreti mu pomažu boljem sagledavanju i upoznavanju prilika u ovako kompleksnoj zemlji kakva je BiH odnosno što boljem obavljanju dužnosti.

Predsjednica Bradara i general Sticz su se složili kako dogovor i razgovor nemaju alternativu te kako javnost u BiH ne treba nepotrebno uznemiravati prijetnjama rata i sukoba nego zajedničkim snagama raditi na osiguravanju mira, evropskom putu zemlje te osiguravanju uvjeta života koji će mlade zadržati u njihovoj zemlji.

Također, složili su se kako su brojni pozitivni primjeri dužnosnika s lokalne razine te da na koncu svi trebaju raditi svoj posao najbolje što mogu, sukladno nadležnostima te da i oružane snage itekako mogu biti prijatelj zajednicama na čijem području djeluju, saopćeno je iz Ureda predsjednice Federacije BiH.