CASEMIRO

Brazilski veznjak Crvenih vragova: Smatrali su me jednim od najboljih pojačanja, a sada sam bezvrijedan

Brazilski veznjak Casemiro utopio se u sivilo loših predstava Manchester Uniteda na Teatru snova. Njegovi su nastupi pod znakom pitanja u dobrom dijelu sezone, pogotovo kada je morao igrati na poziciji središnjeg braniča. Slabi rezultati Crvenih vragova izazvali su kritike, što nikako nije dobro sjelo bivšem igraču Real Madrida. U manje od godinu dana Casemiro je nakon izvanredne prve sezone (13 golova i osvojeni Carabao kup) potonuo u prosjek. Stoga mu nije preostalo ništa drugo nego udariti ‘kontru‘ i javno se braniti.

U intervjuu za Sky Sports prije posljednjeg ligaškog kola u Premiershipu Brazilac je izjavio da je "kritika dio nogometa, a ja sam uvijek vrlo smiren. Kad je riječ o konstruktivnoj kritici, uvijek je dobrodošla. Pogotovo u nogometu, kada igraš na visokoj razini 10 godina i malo spustiš razinu, uvijek će biti reakcija."

Kritike dakle razumije, ali ne može podnijeti manjak poštovanja: "Smatrali su me jednim od najboljih pojačanja u Premiershipu prošle sezone, a sada sam bezvrijedan? Ovo je osuda bez poštovanja. Pa kad se to ne poštuje, onda je to zabrinjavajuće."

Casemirovim riječima, "od trenutka kada osjetim omalovažavanje, to mi se ne čini u redu. Tada gubim poštovanje prema tim ljudima."

Njegova individualna izvedba protiv Crystal Palacea, u kojoj je Manchester ponižen (4:0), pokrenula je salvu kritika na račun brazilskog veznjaka. Evidentan je pad danas 32-godišnjeg igrača kojeg mnogi već iduće sezone ‘sele‘ u Saudijsku Arabiju. Pritom se zanemaruje da je u minuloj sezoni imao velikih problema s povredama. "Na početku sezone dobio sam trofej za najboljeg igrača mjeseca po izboru ovdašnjih navijača. Odmah nakon toga sam se teško povrijedio. Potom sam se vratio nakon povrede, ali na poziciju srednjeg beka", pravdao se igrač Crvenih vragova, prenose Sportske Novosti.

Intervju je zaključio riječima da je, kada su njegove izvedbe u pitanju, potrebno sagledati "širu sliku".