Vijesti

Bruka i sramota u Banjoj Luci: Višković primio priznanje od “lažnog Dodika”

Predsjednik Udruženja veterana „Garda Panteri“ Petar Cvijetinović uručio je danas u Banjoj Luci priznanje „Zlatna značka“ predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću, u znak zahvalnosti za pruženu pomoć ovom udruženju, saopšteno je iz Vlade RS.

Podsjećamo da su komandanti Garde Panteri bili Branko Pantelić Panter i likvidirani kriminalac Ljubiša Savić Mauzer. Pripadnici Pantera odgovorni su za brojne ratne zločine počinjene u Bijeljini, Janji i Brčkom.

Kako su naveli iz Vlade RS, današnjem sastanku prisustvovali su i Branka Pantelić, supruga Branka Pantelića i njegov unuk Viktor, kao i Aleksandar Savić, sin Ljubiše Savića Mauzera.

Međutim, kako piše Srpska Info, premijer RS je u svoj kabinet primio čovjeka koji nosi status jednog od najpoznatijih prevaranata na ovim prostorima. Naime, Cvijetinović koji se predstavlja kao predsjednik udruženja, u javnosti je poznatiji kao Pero Maljutka, koji je zbog prevara hapšen u BiH i Srbiji.

PROČITAJTE  IUG - Svečana dodjela diploma u Goraždu

Naime, Cvijetinović se od 2006. pa na ovamo lažno predstavljao kao Milorad Dodik i tadašnji ministar Rajko Ubiparip. Čak je od lakovjernih biznismena u RS, Hrvatskoj i Srbiji izvlačio novac.

On je 2009. godine uhapšen u akciji novosadske kriminalističke policije na Novom naselju zbog sumnje da je počinio seriju prevara u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, predstavljajući se kao tadašnji premijer RS Milorad Dodik.

Koristeći fizičku sličnost iz mlađih dana, naveli su tada iz policije, on se predstavljao kao Dodik i sklapao poslove sa raznim privrednicima i preduzećima u zemljama bivše SFRJ. Za Cvijetinovićem je bila raspisana i centralna potjernica u Republici Srpskoj, kao i više međunarodnih potjernica.

Tada su za njim više od godinu dana tragale gotovo sve policije na Balkanu i konačno je uhapšen u koordinisanoj akciji beogradske i novosadske policije.

PROČITAJTE  U BiH najmanje 1.010 novih slučajeva koronavirusa: Preminulo 35 osoba

Maljutka se u žižu dešavanja vraća 2019. godine kada počinje da javno istupa. Predstavnici udruženja veterana Garde “Panteri” su u aprilu održali konferenciju za medije, na kome su poručili da je Cvijetinović bivši predsjednik te da im svojim djelovanjem nanosi štetu.

Međutim, krajem decembra 2019. kao jedan od organizatora skupa „Za Republiku Srpsku“ na kome su u Banjoj Luci govorili nekadašnji oficiri Vojske Republike Srpske, pojavio se i Maljutka. Jedan od gostiju tog skupa bio je i Milorad Dodik, a kamere su zebilježili da je „lažni Dodik“ aplaudirao na svako pominjanje imena pravog Dodika.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare