miketić na viziru

Brutalna predizborna kampanja u Srbiji. Nakon što je Vučić najavio ‘lov’, opozicionom političaru stižu odvratne prijetnje

Predizborni obračuni u Srbiji počeli su na jednom višem novu. Dopredsjednik opozicione liste Zajedno Đorđe Miketić šokirao je danas objavom u kojoj je naveo da mu stiži prijetnje da će u javnosti biti objavljene njegove intimne fotografije.

On je za sve optužio Aleksandra Vučića.

"Ovu fotografiju sam dobio u 11.27 sa 0616035937. Podnijet ću krivičnu prijavu protiv nn lica, a za svjedoka ću pozvati Aleksandar Vučića koji je sinoć na TV najavio da kreće hajka na mene. Ovo je dokaz da BIA ne štiti državu već radi za Aleksandar Vučića i SNS režim, targetirajući opoziciju i građane“, objavio je Miketić na mreži X i dodao:

„Nema razloga da arčite državne resurse i pare poreskih obveznika na istrage specijalne policije protiv mene. Sve što imate, nije nepoznato ni meni, ni mojim ukućanima. Kada ste ušli u moju kuću prije godinu i po dana, i ukrali moj kompjuter, znao sam da će ovo da se dogodi kad-tad. Naravno, krađu sam prijavio policiji i o tome postoji zabilješka. Jedino što nisam mogao ni da pretpostavim jeste da će se mojim životom baviti lično Aleksandar Vučić. Izgleda da ste baš nervozni“.

Prethodno je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imao poruku za Miketića u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink.

"Kaže predsjednik Aleksandar Vučić da sam ljudska sramota. I kaže 'ti znaš da ja znam…'. Nemam pojma čovječe šta sve može da ti padne na pamet al kapiram da se spremaju nove naslovnice. Mamu sam već pripremio“, napisao je tad Miketić na mreži X.

U međuvremenu su se tekstovi o njemu pojavili u tabloidu Informer.