šokantan događaj

Brutalno ubijen fudbaler na benzinskoj pumpi. Igrao na Olimpijskim igrama

Južnoafrički nogometaš iz ekipe Kaizer Chiefsa Luke Fleurs ubijen je prilikom otmice automobila u Johannesburgu, objavio je njegov klub u četvrtak.

"Duboko smo šokirani i ožalošćeni saznanjem o tragičnoj i preranoj smrti jednog od naših igrača, Lukea Fleursa.

Izražavamo naše iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima u ovom veoma teškom trenutku", dodao je klub iz južnoafričke Premier Soccer League (PSL).

Prema policiji, incident se dogodio na benzinskoj stanici u Honeydewu, sjevernom predgrađu Johannesburga, u srijedu navečer.

"Osumnjičenici su uperili vatreno oružje u njega i izveli ga iz vozila. Zatim su ga upucali jednom u gornji dio tijela", rekla je glasnogovornica policije Gautenga, potpukovnica Mavela Masondo.

Nakon pucnjave, jedan se osumnjičeni odvezao Fleursovim automobilom praćen saučesnikom.

Fleurs (24) prebačen je u obližnju bolnicu gdje je po dolasku proglašen mrtvim, dodala je policija.

Fleurs je bila perspektivan nogometaš koji je predstavljao Južnu Afriku u selekciji do 23 godine i bio je dio reprezentacija na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine.

Tek je trebao debitirati u Chiefsima nakon što se pridružio divu iz Soweta kao slobodan igrač, potpisavši dvogodišnji ugovor u oktobru, nakon vremena koje je proveo u SuperSport Unitedu.

Komesar provincije Gauteng, general-pukovnik Tommy Mthombeni odredio je tim detektiva koji će istražiti Fleursovo ubistvo, saopćila je policija. Još nema hapšenja.