neredi u dortmundu

Bura uoči utakmice: Nizozemski navijači nasrnuli na Engleze, pet osoba povrijeđeno

Pet osoba zadobilo je "lakše povrede" nakon što su se pojavili izvještaji da su nizozemski navijači večeras napali engleske pristalice u Dortmundu.

Nizozemska bi se trebala suočiti s Engleskom na stadionu Signal Iduna Park u polufinalu Evropskog prvesntva 2024. u nogometu.

Policijska jedinica Velike Britanije, koja prati ovaj događaj, navela je da su neke grupe navijača koji su doputovali iz Nizozemske bile poznate vlastima.

U saopćenju britanske policije navodi se sljedeće:

"Svjesni smo nekih izvještaja i videa koji kruže o neredima u Dortmundu.

Čini se da je bilo nekoliko slučajeva u kojima su nizozemski navijači napadali engleske u barovima i pokušavali ukrasti zastave.

Razumijemo da je ovo rezultiralo lakšim povredama za pet osoba. Također smo svjesni da osim desetaka hiljada nizozemskih navijača koji su tamo da uživaju u igri, postoje gupe rizičnih navijača koji su doputovali u Dortmund iz Nizozemske.

Naši službenici su na lokaciji i podržavaju njemačke kolege. Savjetujemo navijačima da budu svjesni svog okruženja i traže područja gdje je prisutna njemačka policija."

Na društvenim mrežama pojavio se snimak grupe navijača odjevenih u poznatu nizozemsku "narandžu" kako bacaju predemte ispred barova koje posjećuju engleski navijači.