trese mu se klupa

Burno u Unitedu. Ten Hag kritikovao novog gazdu: Nemoj prekidati napredak ekipe

Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća s područja Kantona Sarajev erik ten hag plješće

Erik ten Hag rekao je da bi novi suvlasnik Manchester Uniteda Sir Jim Ratcliffe trebao paziti da ne "prekine" napredak koji je klub postigao tokom Nizozemčeve vladavine kao trenera.

Ratcliffe i njegov INEOS tim rade brojne promjene na Old Traffordu, uključujući zapošljavanje Omara Berrarde kao izvršnog direktora i planirano dovođenje Dana Ashwortha i Jasona Wilcoxa za ključne ljude u menadžmentu.

Unitedova loša sezona povećala je mogućnost da bi Ten Hag mogao biti zamijenjen na mjestu trenera predstojećeg ljeta. No, 54-godišnji Nizozemac, koji ima ugovor do 2025., iznio je svoje argumente da ostane i sljedeće sezone.

"Mislim da morate slijediti proces. Imamo dobrih mladih igrača. Oni se jako dobro razvijaju.

Na dobrom smo putu, u dobrom smo smjeru i moramo napraviti sljedeće korake. Nemojte prekidati ovaj proces", kaže Ten Hag.

Ipak, bivši trener Ajaxa priznao je da njegov klub nema velike šanse da se kvalificira za evropsku Ligu prvaka, jer u prvenstvu Engleske zaostaju za Aston Villom i Tottenhamom.

"Znam da će biti jako teško jer nismo u dobroj poziciji. Ali, želimo pobijediti u svakoj utakmici, to je standard koji imamo ovdje među sobom.

Nastavit ćemo se boriti do kraja. Znam da nismo u dobroj poziciji", rekao je on.