Gaming

Call of Duty bi mogao doći na Xbox Game Pass

Tokom prošlosedmičnog Xbox Podcasta, saznali smo da Diablo IV krajem marta dolazi na Xbox Game Pass te da će “probiti led” kao prva igra koja nosi potpis Activision Blizzarda koja će stići na spomenuti Microsoftov pretplatnički servis.

Kada kažemo prva, to obično znači da će ubrzo potom uslijediti i druge, a oči cjelokupne gaming javnosti su posebno usmjerene na jednu franšizu. Naravno, mislimo na Call of Duty, čije bi se igre također uskoro mogle pojaviti na Xbox Game Passu.

Da bi i Call of Duty uskoro mogao izvršiti “desant” na Xbox Game Pass, indirektno je nagovijestio Microsoftov Matt Boot koji je tijekom ranije spomenutog Xbox Podcasta potvrdio kako će sve buduće first party ekskluzive biti od prvog dana dostupne putem Xbox Game Passa.

To bi nadalje značilo da bismo i ovogodišnju igru, Call of Duty: Blac Ops Gulf War (ili kako god se na kraju bude zvala) mogli vidjeti u ponudi Xbox Game Passa već prilikom njenog launcha.

Da bi u cijeloj priči definitivno moglo biti istine, potvrdila je i ugledna Call of Duty fan stranica CharlieIntel, koja je putem Twittera objavila post u kojem citira Bootyjevu izjavu da će sve first party Xbox ekskluzive biti od prvog dana u ponudi Xbox Game Passa, podsjećajući da je se i Call of Duty od sada smatra jednom takvom ekskluzivom.

Hoće li ovogodišnji Call of Duty doista već od prvog dana biti dostupan putem ovog pretplatničkog servisa ili ćemo ga možda ipak vidjeti naknadno, nakon što ostvari određeni komercijalni uspjeh (čitaj, proda se u određenoj nakladi) na Xbox i PC platformama, ostaje nam da vidimo.

Naravno, spomenutu ćemo igru uredno vidjeti i na PlayStation konzolama, no što će biti s onom narednom, tek ćemo vidjeti…