UMJETNA INTELIGENCIJA

Call of Duty botovima nadoknađuje manjak igrača u online mečevima?

Izvještaji o prisutnosti AI botova u online multiplayer mečevima preplavili su službenu Reddit stranicu
FOTO: Call of Duty

Igrači Call of Duty: Modern Warfare 3 tvrde da su online mečevi inficirani AI botovima. Glavna pretpostavka je da razvojni tim Sledgehammer Games ili izdavač Activision ubacuju botove u mečeve kako bi poboljšali statistike igrača. Ovo nije prvi put da se CoD optužuje za takvo nešto, s obzirom da su igrači Warzonea mislili da su botovi dodani toj igri.

Navodno dodavanje botova samo je najnovija u nizu kontroverzi koje prate Modern Warfare 3. Igra je prvobitno razočarala fanove zbog kratke kampanje koja u prosjeku traje samo pet sati. Ipak, to nije spriječilo igru da proda velik broj primjeraka.

Izvještaji o prisutnosti AI botova u online multiplayer mečevima preplavili su službenu Reddit stranicu. Ove optužbe dovele su do toga da YouTuber Blame Truth – The CODfather napravi video prikazujući sve čudne aktivnosti koje je primijetio u igri. I dok druge online igre poput Fortnitea koriste botove u online mečevima, to nije nešto što ni Sledgehammer Games ni Activision nisu otkrili svojim igračima u vezi s Modern Warfare 3.

Kako se vidi u videu, špekulacije o AI botovima čine se da proizlaze iz čudnog ponašanja različitih igrača unutar igre. Teorija je da ili Sledgehammer ili Activision tiho uvode AI botove u online mečeve kako bi potaknuli igrače da igraju više. Neslužbeno, međutim, navodni botovi prave greške i ponašaju se nenormalno u online mečevima.

Iako mnogi igrači tvrde da se u online mečevima koriste AI botovi, to nužno ne mora biti istina. Čudno ponašanje u online mečevima može biti rezultat različitih faktora, od novih igrača do loše internetske veze. Modern Warfare 3 dobro se prodaje uprkos lošim recenzijama, što znači da su mnogi igrači uzeli najnoviji nastavak CoD serijala. Iz toga proizlazi razumna pretpostavka da su barem neki od tih miliona igrača relativno novi u ovoj igri i nesvjesno se ponašaju na način koji veteranima izgleda slično botovima.