Burno u Trojki

Čamdžić: Bećirović se obračunava unutar SDP-a, to je i laicima jasno. Imat ćemo problem ako ga poslušaju

Mirsad Čamdžić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, komentirao je pismo Denisa Bećirovića u kojem zastupnike poziva da ne glasaju za Marina Vukoju, kao novog sudiju Ustavnog suda BiH.

On je u emisiji Plenum na FTV kazao da je pročitao pismo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH te da ga čita kao dio unutrašnjeg sukoba u SDP-u.

“Cijenim Bećirovića i poštujem, ne znam samo zašto se 18 ili 19 sati prije same sjednice odlučio izaći s ovim i gasiti požar benzinom.

Mislim da to nije usmjereno na sutrašnju sjednicu, ne bih sad da komentiram kao koalicioni partner, ali sasvim je izvjesno i običnom laiku koji površno prati, da se radi o obračunu unutar SDP-a”, rekao je Čamdžić.

On je istakao da Bećirović u pismu nije naveo argumente koji bi njega mogli ubijediti u suprotno.

“Ako imamo prijepora postoji valjda neko ko treba presuditi.

Vidjet ćemo da li će Bećirović izaći kao pobjednik”, istakao je Čamdžić.

On je dalje naveo da proces izbora sudije Ustavnog suda BiH, odnosno Marina Vukoje, traje već dvije godine.

“Denis je vec dugo na čelu i prati sve procese i bilo je raznih stvari i koraka i on se nije oglašavao o tome. Ovu stvar sad SDP treba riješiti unutra.

Bećirović je i potpredsjednik stranke i on sad svoj autoritet zalaže i vidjet ćemo sutra ishod”, istakao je on te dodao:

“Mislim da on ovdje poziva ljude iz SDP-a. Bit će problem ako Klub SDP-a posluša Denisa.

Mada, moja predviđanja govore da je Klub SDP-a čvrst i da će se završiti drugačije nego što Bećirović pledira”, zaključio je Čamdžić.