reakcije

Čampara: Rimac je prekršio zakon. Mnogi se boje dolaska Gavrankapetanovića na KCUS

Aljoša Čampara SDA UNSA Sebija Izetbegović

Aljoša Čampara (NiP) kazao je za Raport da je ministar zdravstva FBiH Nediljko Rimac grubo prekršio zakon i procedure kada nije dao saglasnost Ismetu Gavrankapetanoviću da bude direktor KCUS-a.

Gavrankapetanović je jednoglasno izabran od strane Upravnog odbora KCUS-a kao prvorangirani na konkursu za direktora. No, Rimac je utvrdio da on ne ispunjava uvjete jer nema cerfitikat za menedžerisanje u zdravstvu, a diploma s Ekonomskog fakulteta nije uzeta u razmatranje.

"Ovo je grubo kršenje procedura i ovo nema veze s pravom. Cijeli izbor je ispolitiziran ili od Rimca ili od nekih njegovih nalogodavaca. Ali on je taj koji je prekršio zakon", naveo je Čampara.

Kazao je da je Rimac uglednog profesora i ljekara doveo u situaciju da se valja u blatu dnevne politike.

"Ismet će pobijediti i u ovom bitkama kao što je i ranijim. On je heroj u bijelom, profesor i stručnjak. Najgore je kad se politika miješa u struku", istakao je Čampara.

Na kraju je naveo da je očito da se mnogi boje dolaska Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a.

"Zato što se neće moći namještati poslovi, zapošljavati podobni i trgovati tenderima. Ismeta možete samo zamoliti da vas operira", zaključio je Čampara u izjavi za Raport.