Ekonomija

CBBiH partner konferencije ‘The Economist: Svijet u 2022.’

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), kao institucija partner, najavila je konferenciju “The Economist: Svijet u 2022.” koja će biti održana 9. decembra 2021. u Sarajevu.

Konferenciju organizuje kompanija Color Media Communications u saradnji sa CBBiH i uz podršku britanske ambasade u BiH i Delegacije EU u BiH, a okupit će vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH.

Događaj će sumirati tekuću godinu zaključcima o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu BiH i otvoriti pitanja od značaja u narednoj godini.

Konferenciju će otvoriti guverner CBBiH Senad Softić, a cilj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na privredni i politički ambijent, investicionu klimu, kao i na razvoj društva u cjelini.

PROČITAJTE  Demografski sunovrat: Za pola godine iz BiH otišlo 80.000 radnika! Šatorović: Ovo je tiho umiranje države

Kroz panel diskusije pokušat će dati odgovore na pitanja koji nas izazovi očekuju u 2022., na koji način će se svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija oporaviti od posljedica globalne pandemije i kakve su ekonomske perspektive BiH.

Na konferenciji će biti promovisan prestižni britanski magazin “The Economist” koji pokreće svoje godišnje izdanje “The World in…” prvi put i u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz CBBiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare