TUZLA

Centralna bajramska svečanost Muftijstva tuzlanskog održana u džamiji ‘Kralj Abdullah’

Centralna bajramska svečanost Muftijstva tuzlanskog održana je u Džamiji "Kralj Abdullah" u Tuzli.

Bajramsku hutbu je kazivao muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

"Ispraćamo odabrani mjesec ramazani-šerif, Allahu Svemogućem zahvalni što je u njegovom blagoslovljenom vremenu podario mnogostruke prilike za postizanje velikih i trajnih blagodati. Ramazanski ibadeti su nas duhovno ojačali. Obnovljenom vjerom, te namazom i postom koje smo predano obavljali, čuvali smo se ružnog govora i loših djela. U velikoj smo nadi da smo ostvarili više razine bogobojaznosti i plemenitosti, bratstva i zajedništva, i da smo Uzvišenom Bogu bliži i miliji. Zato su naše duše u ovom blistavom bajramskom danu ispunjene radošću, mirom i zadovoljstvom", rekao je, između ostalog, Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

Vaz je govorio Mensur ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog a džematlijama su se obratili hafiz Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i hafiz Edin ef. Peštalić, imam Džamije "Kralj Abdullah".

Uz direktan prenos na RTV TK, u programu su učenjem Kur'ana, salavata, tekbira, ilahija učestvovali hafiz Ahmed ef. Rahmanović i Zejd Spahić.

Bajram-namazu je prosustvovao veliki broj vjernika nakon čega je uslijedilo i bajramsko čestitanje.