beograd

Ćevapi ili gulaš: Vučić i Orban o sportu i hrani, a otkrili i da li više vole planinu ili more

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je danas domaćin mađarskom premijeru Viktoru Orbanu tokom njegove posjete Beogradu. Oni su razgovarali o raznim temama, a onda su se malo i našalili.

U videu objavljenom na TikToku Vučić i Orban odgovarali su na niz pitanja koja od toga koji sport više prate, do hrane koju više vole.

Dok je Orban izrazio svoju sklonost prema fudbalu, Vučić je rekao da preferira košarku.

Kada su se našli pred izborom između ćevapa i gulaša, Orban je dao prednost gulašu a Vučić ćevapima, što je izazvalo smijeh među njima.

Oni su se odlučivali i da li više vole planinu ili more, razgovarali o vinima…

O Orbanovoj posjeti Beogradu danas je izvjestio Vučić na svom Instagram profilu.

"Teška vremena i ozbiljna pitanja uvijek su lakša kada ih podijelite sa iskrenim partnerima i prijateljima. Zato uvijek sa posebnim zadovoljstvom poželim dobrodošlicu Viktoru Orbanu sa kojim sam danas razmijenio mišljenja o aktuelnim temama, od situacije na Kosovu, preko planova za ekonomski rast i približavanje Zapadnog Balkana EU, do napretka zajedničkih projekata, saradnje i povezivanja Srbije i Mađarske", napisao je on.

Vučić je naveo da je ponosan na uzajamnu podršku i odnose dvije zemlje i dva naroda koji su dostigli historijski maksimum.

"I tu nećemo stati. Živjelo prijateljstvo Srba i Mađara, Srbije i Mađarske", naveo je Vučić, piše Blic.