kriza u porodici

Charles je zabrinut: Propada li monarhija bez Kate Middleton?

Kralj Charles trgovina robovima Buckinghamska palača

Iako kralj Charles i bolestan obavlja svoje kraljevske dužnosti, stanje Kate Middleton prisililo ju je da se na neko vrijeme povuče iz javnosti.

Koliko će biti potrebno da se izliječi, još se ne zna, ali ugled monarhije bez nje itekako je ugrožen

Prošlo je oko 27 godina otkako je Ujedinjeno Kraljevstvo izgubilo omiljenu princezu Dianu, a sada čitava monarhija strahuje da bi se uskoro mogao dogoditi sličan scenarij. S obzirom da se Kate Middleton u javnosti nije pojavila gotovo šest mjeseci, zabrinutost za njezino zdravlje i tok oporavka raste.

Zabrinuti dobronamjernici u palaču šalju desetke hiljada pisama, a za zdravlje buduće kraljice navodno brine i kralj Charles III.

Iako je i njega samog bolest pogodila nespremnog, 75-godišnji Charles strahuje za vlastiti život, život svoje snahe, ali i za monarhiju u kojoj se osjeća izostanak omiljene princeze.

Već nekoliko godina zaredom Kate Middleton u narodu je omiljena članica kraljevske porodice, ali i simbol obitelji Windsor.

Rad Kate Middleton oduvijek je usmjeren prema obiteljima diljem monarhije, ali i dobrobiti majka i mladih. Fokus je uvijek stavljala na obrazovanje i psihičko zdravlje mladih, a podupirala je i rad brojnih organizacija koje surađuju s mladima. Kako će izgledati i kada će biti njezin povratak, još se ne zna, ali moguće je da će se Middleton čak i nakon povratka štedjeti kako bi sačuvala zdravlje.

Bez Kate čija je toplina zaradila brojne simpatije javnosti, porodica se javnosti čini pomalo dosadna i monotona, čega je svjestan i Charles koji zna da on ne ostavlja isti dojam kao njegova snaha.