Ovo su zaključci

Cjelodnevna drama u NSRS rezultirala usvajanjem Nacrta izbornog zakona RS u gluho doba noći

Nakon cjelodnevne rasprave o “sigurnosnoj situaciji”, poslanici u NSRS su iza ponoći otvorili posebnu sjednicu na kojok se razmatrao Nacrt izbornog zakona RS. 

Rasprava prije toga obilovala je uvredama, uglavnom Milorada Dodika na račun opozicije, sjednica se pretvorila u farsu u kojoj je Dodik ‘izvlačio’ prljavi veš opzicionara.

Iza 12 sati konačno su počeli pričati o Izbornom zakonu, a usvojenje oko 3 sata iza ponoći. 

Usvojenj su sljedeći zaključci: 

1.Narodna skupština Republike Srpske odlučila je da se Nacrt izbornog zakona Republike Srpske uputi na javnu raspravu, jer se navedenim nacrtom zakona uređuju pitanja koja su od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se konsultuju organi, organizacije, naučne i stručne institucije i zainteresovani građani.

2.Nacrt zakona objavljen je na internet stranici Narodne skupštine Republike Srpske.

3.Јavna rasprava biće sprovedena u roku od 15 dana.

4.Za organizovanje i sprovođenje javne rasprave zadužuje se Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, koje se istovremeno obavezuje da dostavi Narodnoj skupštini, uz prijedlog zakona, izvještaj o rezultatima javne rasprave sa mišljenjima i prijedlozima iznesenim u istoj.

5.Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u Službenom glasniku Republike Srpske, jednim dnevnim novinama i na internet stranici Narodne skupštine Republike Srpske.