Muzika

Članovi poznatog američkog benda potukli se na koncertu pa otkazali cijelu turneju

FOTO: Screenshot/Youtube

Bend Brian Jonestown Massacre otkazao je ostatak svoje australske turneje nakon tučnjave između članova benda koja je izbila na pozornici tokom njihovog nastupa u Melbourneu.

Koncert američkog benda u utorak navečer naglo je završio nakon samo šest pjesama u njihovom setu nakon žučne razmjene između osnivača Antona Newcombea i gitariste Ryana van Kriedta. Trebali su izvesti još jedan rasprodan koncert u srijedu navečer, u Theatre Royal u Castlemaineu, prenosi Dailymail.

Obožavatelji su u utorak navečer s užasom gledali pjevača Antona Newcombea i gitarista Ryana van Kriedta kako izmjenjuju udarce na pozornici The Foruma prije nego što su se međusobno srušili na tlo. Jedna viralna snimka podijeljena na društvenim mrežama prikazuje Van Kriedta kako udara Newcombea, a dvojac se zatim naganjao po pozornici prije nego što su obojica završili na zemlji, gdje su se još hrvali i svađali.

Osiguranje dvorane je zatim požurilo na pozornicu u očajničkom pokušaju da prekine tučnjavu. Prema Sydney Morning Heraldu, Newcombe je započeo koncert tvrdnjom da su mu ranije tog dana prijetili nožem pa je zbog incidenta umoran i emotivan.

"Potrošio sam većinu glasa koji sam vam želio dati. Nažalost, na ovaj dan, sve što vam mogu dati je sve što imam", rekao je okupljenima. Publikacija tvrdi da je roker publiku obasipao uvredama tokom cijelog nastupa, prije nego što je Van Kriedtu konačno bilo dosta. Van Kriedt je zatim zamahnuo frontmenu, prije nego što ga je potjerao po pozornici i bacio na tlo.

Newcombe se borio s drogama i zloupotrebom supstanci

Obožavatelji benda podijelili su isječke tučnjave na X-u i Instagramu, a jedan je napisao: "Dramatičan kraj Brian Jonestown Massacre showa u Melbourneu večeras." Drugi je objavio: "Večerašnja svirka Brian Jonestown Massacre u Forum Melbourneu završila je stvarno apsurdno. Šta god se dogodilo, uvijek ću voljeti njihovu muziku i željeti ti dobro, Antone."

O svojoj borbi s drogama i zloupotrebi supstanci Newcombe je često govorio tokom godina. 2014. otvorio se za Louder than War o svojim problemima, rekavši: "Prestao sam uzimati heroin 2000. i trebalo je mnogo, mnogo pokušaja. Pomoglo mi je piće, a to je dovelo do ozbiljnog problema s alkoholom koji me skoro ubio."

The Brian Jonestown Massacre osnovani su 1990. u San Franciscu i opstali su kao jedan od najpopularnijih indie rock bendova u posljednja tri desetljeća uprkos tome što nikada nisu postigli uspjeh u mainstreamu.