Uncategorized

Čopelj o postu Konakovića: Sve sam radio po zakonu

Raport je tokom lokalnih izbora u BiH prenio post Elmedina Konakovića, predsjednika NiP-a za Facebooka, u kojem proziva Nasera Čopelja.

Na taj post, reagirao je Čopelj, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Tokom izbornog dana/noći 15/16.11. 2020. g. Naser Čopelj je u svojstvu člana Općinske izborne komisije Centar obavljao uobičajene poslove propisane zakonskim i podzakonskim aktima o provedbi Lokalnih izbora 2020. Administracija CIK-a BiH dostavila mi je dostavila vremenski Plan rada izbornih komisija na izborni dan. Naglašavam da je ovaj plan sačinjen na osnovu provedbenih akata CIK-a.

Ukoliko pažljivo pogledate Plan (dostavljen u prilogu) primijetit ćete red 20. u toj tabeli gdje stoji da je potrebno izvršiti prikupljanje podataka sa biračkih mjesta na zelenim obrascima, o rezultatima izbora za načelnike općina i to u vremenskom intervalu od 20.15 do 20.45 sati. Prikupljanje se vrši lično, preuzimanjem zelenih kopija sa biračkog mjesta.

Međutim, javno ste objavili da je Krivičnu prijavu protiv Naser Čopelja podnijela Narod i pravda, što je Elmedin Konaković, predsjednik ove stranke i objavio na svom Facebook profilu, uz poruku “Čopelj je samovoljno uzeo zelene obrasce i odnio van birališta. Nervozni su i krše zakone”.

Dakle, uzimanje zelenih obrazaca je bilo u potpunosti zakonito i nema govora o bilo kakvom krivičnom djelu.

Tražim javno izvinjenje zbog prozivanja koje je bilo nalik na linč, jer je bez ikakvog razumnog i zakonskog utemeljenja objavljeno u medijima i društvenim mrežama, u protivnom ću tužiti sve učesnike ove medisjke hajke sa zahtjevom za materijalnu odštetu!Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare