U Zagrebu

Čović se sastao sa Medvedom. Razgovarali o evropskom putu BiH

Na sastanku se govorilo o aktuelnoj situaciji u BiH i RH te odnosima, projektima i saradnji

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović susreo se u ponedjeljak u Zagrebu s Tomom Medvedom, zamjenikom predsjednika HDZ-a RH, potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom hrvatskih branitelja.

Sastanku su prisustvovali i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, glavni tajnik HDZ-a BiH Goran Božić te glavni tajnik HDZ-a RH Krunoslav Katičić i zamjenik glavnog tajnika HDZ-a RH Vlatko Vuković, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Na sastanku se govorilo o aktuelnoj situaciji u BiH i RH te odnosima, projektima i saradnji.

Čović je naglasio kako je HDZ BiH održao Klauzuru protekle sedmice koja je okupila dužnosnike s državnog, entitetskog i kantonalnog nivoa izvršne i zakonodavne vlasti, kao uvod u iduću izbornu godinu.

Cilj je HDZ-a BiH i partnera, kako se navodi u saopćenju, uvjerljivo dobiti povjerenje na Lokalnim izborima u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o evropskom putu BiH i potrebi da BiH otvori pristupne pregovore s Evropskom unijom do konca godine, u kojim naporima, rečeno je, Vlada Republike Hrvatske pruža veliku podršku.

Čović je zahvalio na snažnoj i dosljednoj podršci Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku (Andreju) Plenkoviću i saradnicima, istaknuvši kako je upravo ta podrška dragocjena za Hrvate u BiH i evropsku BiH, dodaje se u saopćenju.