PET OSOBA IZBODENO

Čovjek s mačetom napao ljude i policajce u Londonu, prethodno se zabio autom u kuću

Jutros oko 7 sati muškarac je počeo napadati ljude na sjeveroistoku Londona. Sjekao ih je mačetom. Prije toga se autom zabio u kuću. Londonska služba hitne pomoći saopćila je da je pet osoba izbodeno i prevezeno u bolnice. Među napadnutima su navodno i dva policajca, piše Sky News.

"Policija i druge hitne službe nalaze se u Hainaultu, istočnom Londonu, zbog ozbiljnog incidenta u kojem je uhapšen muškarac s mačem.

Danas oko 7 sati ujutro dobili smo dojavu da je vozilo udarilo u kuću u četvrti Thurlow Gardens. Bilo je dojava da su ljudi izbodeni. U ovom trenutku znamo da je osumnjičenik nastavio napadati druge članove javnosti i dvojicu policajaca", objavila je policija.

36-godišnji napadač je uhapšen, objavila je policija. Dodali su da ne vjeruju da je napadač imao pomagače, a istaga o motivima napada je u toku.

Jedan od svjedoka je rekao: "Dok sam hodao prema stanici, vidio sam vozilo hitne pomoći kako ide prema mjestu događaja i drugo kako odlazi. Cesta je bila blokirana s obje strane ulaza u kolodvor i obustavljen je sav prijevoz u tom području. Helikopter je kružio područjem. Nisam vidio napadača, samo kola hitne pomoći, policiju, itd. U početku nisam bio zabrinut, ali sam jedva čekao da se vratim kući nakon što sam saznao što se dogodilo", ispričao je za Sky News Peter Kingdom, informatički analitičar iz Hainaulta.

"Čulo se glasno vikanje na cesti u Laing Closeu i mladić je izbo drugog tipa, a zatim otišao prema kolodvoru. Nisam siguran što se tamo dogodilo", ispričao je drugi svjedok.

Premijer Rishi Sunak kaže da je napad "šokantan"

Rishi Sunak je napad opisao kao "šokantan incident".

"Moje misli su sa onima koji su pogođeni i njihovim porodicama."

"Ovakvom nasilju nije mjesto na našim ulicama", dodao je on.